Title Image

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

kourabies-kavalas

Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο κουραμπιές (kurabiye στα τούρκικα) είναι γλυκό που συναντάμε στην Ανατολή, η βασική του όμως συνταγή έχει τις ρίζες της στη ζαχαροπλαστική της Δύσης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μπισκότο, το αγγλικό shortbread, η βασική συνταγή του οποίου αποτελείται από ένα μέρος ζάχαρη, δύο μέρη βούτυρο και τρία μέρη αλεύρι.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Στην Ελλάδα η συνταγή του κουραμπιέ ταξίδεψε μαζί με τους πρόσφυγες της Σμύρνης  και με την προσθήκη άχνης ζάχαρης έγινε ένα γλυκό διάσημο σε πολλές περιοχές. Στην Καβάλα, η συνταγή του κουραμπιέ έφτασε με τους πρόσφυγες της Καππαδοκίας και οδήγησε στην ανάπτυξη τοπικών μονάδων παραγωγής του παραδοσιακού γλυκού.

To ΜΥΣΤΙΚΟ

Αυτό που κάνει τόσο μοναδικό και φημισμένο τον κουραμπιέ Καβάλας είναι το άριστης ποιότητας βούτυρο, που του χαρίζει τραγανή και αφράτη υφή. Το αμύγδαλο είναι χοντροκομμένο και σωστά καβουρδισμένο, για να κρατάει τα αρώματά του, ενώ το αλεύρι μαζί με τη βανίλια δένουν σωστά τη συνταγή του διάσημου αυθεντικού κουραμπιέ.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close